כריך חביתת ירק

כריך בריאות גורמה לחובבי חריפות עדינה עונת הסתיו, השייכת לאלמנט המתכת, מאופיינת בטעם החריף והצבעים האופייניים הם הלבן והשחור. בעונה זו הגוף זקוק למזונות יותר חמימים ולכן חביתה היא בחירה מוצלחת. הצנון יחבר אותנו לטעם החריף, צמחי התבלין יספקו ברזל והטחינה תספק תוספת חשובה של סידן.
נשלח ע"י: דניאל דורון
בתאריך: 01:20 - 13/09/2010
צפיות: 2084
קושי: קל



הדפס מתכון
שתף בפייסבוק
הוסף לטבלה שלי

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם יתר המצרכים עד לקבלת ממרח חלק.
2. חותכים את הלחמנייה לאורכה.
3. מחממים כף שמן זית במחבת טפלון או ברזל בקוטר 12-15 ס"מ. מוסיפים את צמחי התבלין הקצוצים והתבלינים לביצה, מערבבים ושופכים למחבת, מטגנים קלות משני הצדדים ומצננים .
4. מורחים את ממרח הטחינה על הלחמנייה, מוסיפים את החביתה. פורסים את הצנון והפטריות לפרוסות דקות ומניחים מעל החביתה. מפזרים את נבטי החמנייה ומניחים את עלה החסה.

למגוון לחמים נוספים לחץ כאן 

דרג מתכון זה

תגובות (0)

טרם פורסמו תגובות לפריט הזה
הוסף תגובה ראשון בטופס שלמטה

פרסם תגובה



מרכיבים

לחמניית בריאות
כף ממרח טחינה
ביצה אורגנית אחת
רבע כוס צמחי תבלין שונים לבחירה: פטרוזיליה, אורגנו ובזיליקום שטופים וקצוצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט פלפל אדום קאיין (לא חובה)
צנון אחד מקולף
2 פטריות טריות
רבע כוס נבטי חמנייה
עלה חסה שטוף ומיובש

לכל ארוחות העשר

כריך ה10

כריך עם אבוקדו, גבינה צפתית, עלי חסה ורוטב וינגרט בתוספת נבטים ובצל ...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי

ארוחת העשר שלי

חביתת ירק , גבינה לבנה מעורבבת עם זעתר, סלט ירקות קצוץ אבוקדו (בעונה) פרוסת לחם מעט טחינה ו 5 זיתים. מידי פעם במקום אבוקדו אני אוכלת טונה במי...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי

כריך קל להכנה וטעים

אם אין לי זמן להכין כריך מיוחד אני קונה לחם אנג'ל צרפתי עם זיתים או עגבניות שיש בו כבר עישבי תיבול ושמן זית. מהגבינה בולגרית או הצפתית אנ...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי

בייבי סנדביץ' צהובה

סנדביץ' ילדים בריא עם גבינת עמק מפנקת...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי