שקשוקה של אלופים

מתכון פשוט, מוצלח ועם הרבה מקום לאלתורים
נשלח ע"י: omergeffen
בתאריך: 20:38 - 09/11/2010
צפיות: 1965
קושי: קל



הדפס מתכון
שתף בפייסבוק
הוסף לטבלה שלי

אופן ההכנה


לוקחים מחבת גדולה, ומחממים בה מעט שמן זית (כף בערך, אולי מעט יותר)
כשהשמן מתחי להתחמם מוסיפים את הבצל כשהוא חתוך לטבעות.
כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום דק

שימו לב לא לשרוף את השום!

מכניסים את עשבי התיבול
את העגבניות קוצצים דק דק דק, ומשתדלים לאבד כמה שפחות נוזלים, ומכניסים אותן למחבת, בערך דקה אחרי שהכנסתם את עשבי התיבול

אם אתם מסתדרים עם חריף - מומלץ בחום להכניס מעט פלפל אדום
מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל, ונותנים להכל להתבשל 3-4 דקות עם מכסה על אש בינונית
יוצרים גומחות קטנות בתבשיל העגבניות שלכם, אבל לא עמוקות מדי - שהביצה לא תגע ישירות במחבת.
שוברים את הביצים ב-ז-ה-י-ר-ו-ת, כדי לא לפגוע בחלמון, ושופכים אותן אל הגומחות שיצרתם.
סוגרים עם מכסה

אם אתם אוהבים את הביצה רכה, תוציאו בערך אחרי 3 דקות, אם קשה יותר - חכו 3 דקות נוספות.

וזהו בעצם :) להגיש מיד מהאש, עם הרבה לחם בצד, אני ממליץ לקחת לחם לבן ולקלות אותו מעט מעל הלהבה של הכיריים, שיהיה לו מן טעם של גריל וקראנצ'יות כייפית

אפשר להשתמש במתכון הזה כבסיס לאינספור אילתורים - אני באופן אישי מאוד אוהב להוסיף מוצרלה למנה רגע אחרי שאני מכניס את הביצים
אפשר להתפרע עם חצילים, נקניקים, שאריות מעל האש, צנוברים..למען האמת - הכל הולך

דרג מתכון זה

תגובות (1)

פורסם ע"י dor harel בתאריך: 19:30 - 14/11/2010
suger suger suger very importent break the acidey of the tomato

פרסם תגובה



מרכיבים

3 ביצים
4 עגבניות
1-2 שיני שום לפי הטעם
חצי בצל
עשבי תיבול לפי הטעם - מומלצים: בזיליקום, נענע, רוזמרין
פפריקה מתוקה \ חריפה
שמן זית
.

ערכים תזונתיים

לשידרוג המנה מומלץ להוסיף קוביות גבינת פטה

לכל ארוחות העשר

כריכים מעוצבים

כריכים מקושטים בשלל צורות, להכנה עם הילדים, שהיא גם חוויה. כל הכריכים מכילים רק מרכיבים בריאים ולתוספת - טיפ מהדיאטנית. בתאבון! :)...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי

כריך פסטרמה ביתית

כריך בריא וטעים. ניתן לגוון בטיבול של החזה וליצור טעמים חדשים. ...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי