ג'בטה קשקבל ופסטו-אנשובי עם רוקט

כריך מעולה ומדהים של ג'בטה קצ'קבל ופסטו-אנשובי עם רוקט. מלא בערכים תזונתיים שונים ומגוונים. בריא במיוחד לסובלים מלחץ דם. מתכון קייצי , כייפי ופשוט להכנה. צבעוני מאוד ומתאים לילדים במגוון גילאים!
נשלח ע"י: חיים כהן
בתאריך: 01:08 - 13/09/2010
צפיות: 3232
קושי: קל



הדפס מתכון
שתף בפייסבוק
הוסף לטבלה שלי

אופן ההכנה

  1. מעבירים למעבד מזון את הבזיליקום עם האנשובי, 1/2 כוס שמן זית וטוחנים למרקם מעט גס (במידת הצורך ניתן להוסיף קצת שמן זית).
  2. מוסיפים כף מלאה גבינת פרמזן, ומפעילים ל-5 שניות. מוציאים לצלוחית.
  3. מגלענים את הזיתים ומעבירים למעבד המזון עם 2 כפות שמן זית, השום הכתוש, ועלי מיורן וטוחנים למרקם גס. מוציאים לצלוחית.
  4. חותכים חתך לאורכן של הגטות ופותחים אותן על השיש. מוציאים קצת מן החלק הפנימי מכל צד של הג'בטות כך שנוצר שקע.
  5. מורחים על צד אחד של הגבטה מהפסטו-אנשובי בנדיבות, ועל הצד השני מורחים מממרח הזיתים בנדיבות.
  6. את הקקבל פורסים לפרוסות עבות. 
  7. חוצים את העגבניות ופורסים אותן, מוסיפים שכבה של פרוסות עגבניה אל הג'בטה, מעל מניחים שכבת פרוסות קצקבל, מעל יוצקים מעט שמן זית ומוסיפים חופן עלי רוקט שלמים.
  8. חוצים את הכריך לרוחבו בחיתוך אלכסוני וסוגרים. עוטפים היטב בנייר שעווה. 
  9. מניחים מעל ניילון נצמד ועוטפים היטב .מעבירים למקרר. הטעמים יספגו בג'בטה במהלך השעות עד לאכילה.

    למגוון לחמים נוספים לחץ כאן 


דרג מתכון זה

תגובות (0)

טרם פורסמו תגובות לפריט הזה
הוסף תגובה ראשון בטופס שלמטה

פרסם תגובה



מרכיבים

  • 1+1/2 כוס עלי בזיליקום טריים, ללא גבעולים וענפים
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית 6 יח' אנשובי
  • גבינת גבע – פרמזן של תנובה, מגורדת
  • 1+1/2 כוסות זיתי קלמטה
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית עלי מיורן קצוצים גס
  • 4 גבטות בינוניות
  • 2 עגבניות בשלו, גדולות
  • 450 גרם גבינת גלעד – קצקבל של תנובה
  • עלי רוקט
  • שמן זית לזילוף

ערכים תזונתיים

  • 100 מ"ג קלוריות
  • 200 מ"ג סוכרים

לכל ארוחות העשר

מוזלי בריא ומחזק

תערובת גרנולה איכותית ומגוונת: אגוזי לוז, ברזיל, שיבולת שועל, סובין, על יוגורט עיזים טעים ומעל סילאן/דבש תמרים איכותי אפשר להוסיף גם סומ...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי

לביבות גבינה

לביבות גבינה מתקתקות! קלות הכנה, שכל אחד אוהב!...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי

ארוחת עשר שהיא עשר

יוגורט אקטיביה בטעם תות או שזיפים או טיבעי בקופסא אטומה שמים חופן שיבולת שועל עם שני אגוזים קצוצים וכפית בהפסקה מוסיפים את המעדן לקופסא...

כניסה לארוחה
הוסף לטבלה שלי